![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest jakas funkcja ktora zwraca pokolorowany kod php do czegos np. $string = funkcja('plik.php');
Chce zrobic sobie manuala i chcialbym by kod php byl zapisany do pliku HTML a nie drukowany na ekran ... znacie jakas alternatywe highlight_file() by zwracala pokolorowany KOD a nie drukowala? -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Użyj kontroli wyjścia. funkcje: ob_*
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mixed highlight_file ( string filename [, bool return]) Jeżeli ustawisz drugi parametr na true to funkcja zwróci stringa i nie wywali efektów na ekran. highlight_file()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziekuje ... choc w sumie to co piszecie bylo juz napisane na php.net w komentarzach ludzi do tej funkcji highlight_file()
w samym manualu *.chm tego sie nie dopatrzylem :/ -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
w takim razie zastanwó się nad aktualizacją manuala.
W mojej wersji chm informacje te są wyraznie widoczne, podobnie jak opis funkcji [manual:097b37a883]highlight_string[/manual:097b37a883]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Ja mowie o komentarzach ludzi ... w chm nie ma komentarzy ludzi sa tylko przyklady ... a chm'a mam sprzed moze 7-8 dni
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tu sie mylisz... sa tez przyklady, z tym ze trzeba sciagnac wersje "rozszerzona" manuala.
http://www.php.net/docs-echm.php -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
jak to znalazles? [;
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
No tak przy extended chm w jezyku angielskim ... a ja od razu sie gapilem na polski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:57 |