![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Napotkałem na pewien problem przy podpowiadaniu składni przez IDE netbeans. Problem polega na tym, iż w klasach dziedziczących IDE nie podpowiada mi już metod, właściwości dla składowych klasy bazowej. Kod class Author_Model extends Model { public function __construct() { parent::__construct(); } public function Author(LastName) { return $this->db->... } } gdzie: Kod class Model_Core { // Database object protected $db = 'default'; public function __construct() { if ( ! is_object($this->db)) { // Load the default database $this->db = Database::instance($this->db); } } } Gdzieś czytałem o rozwiązaniu, jednak teraz pomimo wielu prób nie udało mi się nic znaleźć i stąd moja prośba o pomoc ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz plugin kohany do netbeansa
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Netbeans parsuje skłądnie PHPDOC dla uzyskania typu obiektów
Ten post edytował wookieb 1.03.2010, 16:43:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam...
Jednak sprawa nie zależy chyba tylko od tego, bo jeśli w klasie bazowej tj. Model_Core korzystam ze składowej $db to intellinsense pięknie działa... Niestety dalej nie jest już ładnie ![]() ps. a co do plugina - chętnie skorzystam Edit: Dzięki podpowiedzi Wookieb'a znalazłem rozwiązanie, nie wiem jednak czy właściwe. Polega ono na zmodyfikowaniu klasy Model_Core o dodatkową informację PHPDoc. Jest to jednak ingerencja w system, czego powinno się unikać... Czy istnieje jakiś inny sposób?? Ten post edytował fly474 1.03.2010, 16:59:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Hmm, dlaczego dodanie komentarza nazywasz "ingerencją w system" ? To tylko poinformowanie IDE o typach plików.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 18:51 |