![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem pobieram z bazy danych jakąś treść która zawiera polskie znaki, chcę zamienić wszystkie litery 'ł' na 'l'
No i dostaje nadal treść z polskimi znakami, tak jakby funkcja str_replace nie widziała litery 'ł', jeżeli w tym samym kodzie na początku dodam coś takiego: to litery 'ł' dodane na końcu funkcja zamieni na 'l' ale tych pobranych z bazy nie, jak się z tym uporać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Troszku dziwne ale możesz sprobówać owej funkcji
http://pl.php.net/manual/en/ref.mbstring.php#91810 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Siedzę, myślę i wymyślić nie mogę. Może głupi jestem, może mam za mało szarych komórek, może jestem zmęczony, albo nie doinformowany. Oświeć mnie z łaski swojej, czym kierowałeś się pisząc ten temat w dziale programowanie obiektowe?
Przenoszę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki faktycznie nie tu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:29 |