![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%)
|
wydaje mi sie ze z nazewnictwem nie jest zle, zrobilem sobie taki config ze stalymi
i w sumie __autoload() dziala elegancko, moge sie teraz odwolac do dowolnej klasy w kazdej klasie ktorej chce (oczywiscie oby tylko zgodnie z MVC) //02.03 Hey, postanowiłem coś SPRÓBOWAĆ napisać w oparciu o MVC, puki co mam VC, napisałem bardzo prosty system wybierania szablonu, ustawiania i uruchamiania aplikacji, wiadomo, teraz na nic się to nie nada, ale chodzi mi to o samą metodę a raczej metody, czy dobrze są ustawione, czy kontroler dobrze jest napisany itp. Jezeli cos jest zle, a pewnie tak, to prosze o jakies podpowiedzi jak to poprawic. Po poprawie dorzuce model. Pozdro index.php
app/controllers/ViewController.class.php
app/controllers/Controller.class.php (to moglbym wrzucic do jakiegos folderu Core np. ale czekam puki co na opinie
app/view/theme1/form.phtml |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
W klasie controller masz metode run() ktora wywoluje 2 publiczne metody ale je daj na protected lub private jesli klasa ma byc "final" bo jak nie to sie mija z celem.
Modelu i widoku raczej nie ustawiaj na sztywno do jednego atrybutu jak cos daj chociac do array zebys mogl korzystac z kilku modeli jesli bedzie taka potrzeba. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak dam run() protected to chyba nie bede mogl jej wywolac z poza klasy nie? a przeciez musze ja wywolac poza klasa.
Ten post edytował MateuszScirka 3.03.2010, 19:02:33 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
Jak dam run() protected to chyba nie bede mogl jej wywolac z poza klasy nie? a przeciez musze ja wywolac poza klasa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Hermetyzacja Czy ja mowilem o metodzie run().... nie.Poczytaj a bedziesz wiedzial o co kaman. |
|
|
|
|
|
|
|
No tak, rozumiem o co chodzi, powinienem dac metodom setTheme i setHome protected. Poza tym co zmienic itp?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 11.06.2026 - 00:51 |