![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki formularz, ale niestety nie do końca mi działa Zasada jest taka, że wyświetla się formularz, jeżeli źle wypełniono, to wyświetla pogrubiony komunikat, że wymaga się podania wszystkich pól... Jeżeli wszyzstko ok, to dodaje do bazy i wyświetla komunikat, że dodano...ale z jakiejś winy mi to nie działa Może jakieś pomysłu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak przejrzałem pobieżnie, bo nie mam teraz czasu na dokładne prześledzenie, ale jedno, co rzuciło mi się w oczy to to, że dodając do bazy dane przez insert into, w przypadku wartości liczbowych nie ujmujemy ich pomiędzy ''.
Insert into tabela (imię, wiek) values ('Kszyhuu', 17). Poza tym to mi się nie podoba ![]()
Ogólnie takie coś:
Pozamieniałbym na: I nie jestem pewien, ale chyba gdzieś rzuciło mi się w oko, że średnika nie ma, ale nie chce mi się już szukać. Pozdro. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ok. Dwie informacje
1. Kiedy występuje błąd 2. Co się dzieje mimo, że nie powinno się dziać Jak sobie wyobrażasz możliwość pomocy Tobie, gdy nie wiadomo co nie działa? hm? Chyba nie chcesz, aby ktoś wstawił za Ciebie testowe echo "jak to widać to jest to źle". Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie sam formularz się wyświetla, ale ...
Powinno po wykonaniu wykonać echo i poinformować,że dodano, a co z tym idzie, dodać do bazy...nie robi tego ![]() Dwa, jeżeli nie wypełnię wszystkiego powinno wyświetlić na czerwono, że wszystkie pola są wymagane i kazać wprowadzić ponownie...nie robi tego.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłeś to, co napisałem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kszyhuu ... tak, sprawdziłem, ale nic to nie dało...
Co do średnika, to nie umiem znaleźć, a wygląda mi, że to może być problem średnika, bo wyglada, jakby poprostu nie przechodził dalej ... Rysh .... Wyskakuje mi błąd składni :/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki błąd dokładnie?
Podmień te zapytania i zobacz czy pójdzie. //okazała się literówka ![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...st&p=718752 Ten post edytował Rysh 28.02.2010, 18:38:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
unexpected T_String
Zmiana zapytania nic nie dała....ech... gdzieś musiałem coś skopać, ale nie wiem , gdzie ![]() Generalnie wyświetla formularz i nic się nie dzieje, po naciśnięciu UZUPEŁNIJ Ten post edytował gizmo1985 28.02.2010, 18:06:32 |
|
|
![]()
|
|
Czemu masz coś takiego? Weź to:
Zamień na:
I zmień całość kodu php, dodając Czyli jeżeli w kodzie nie ma innych błędów, to całość będzie wyglądała tak:
Wklej to i powiedz co wyskoczy, bądź co się stanie. |
|
|
![]()
|
|
Generalnie już wszystko działa
![]() ![]() 1. Nie działało wcale 2. Omijało obie instrukcje if 3. Nie chciało wykonywać zapytań ![]() Posumowujące rozwiązania ![]() 1. Nie zgodność poleceń w : W jednym miejscu miałem z polskim znakiem w innym bez ![]() 2. Omijało funkcje IF, ponieważ
Nie zgadzało się z kolumną tabeli, która nazywała się kategoria_prawa_jazdy ... Pętla zakładała, że to pole jest nie wypełnione i prosiła o ponowne wypełnienie wszystkich pól ... NAPRAWIONO 3. NIe chciało wykonywać poleceń, bo użyłem $POST, zamiast $_POST Także jak widać wszystkie błędy powstały głównie ze względu na gapiostwo, jednak dobrze, że razem je wyeliminowaliśmy, za co bardzo Wam dziękuję ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i ten temat uważam za zamknięty ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:43 |