![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zacząłem robić stronę www na której postanowiłem zastosować system logowania(bez rejestracji narazie).
W miarę poprawiłem błędy ale wyskakują 3 błędy. Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/d/i/diablico/logowanie1.php on line 55 ok naprawiłem tamte 2 błędy został ostatni ; / W tamtych chodziło ,że źle wypełniłem konfiguracje.php Ten post edytował Akkarin15 27.02.2010, 13:26:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co robi
Kod require(""); Na końcu? No i: Kod if($_POST['submit']) { die(); Cały kod po tym aż do klamry zamykającej się nie ma jak wykonać przez to die(); ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje. Przez przypadek to die() znalazło się tam gdzie nie trzeba i jest równocześnie nie poprawne, a zatem powinno znajdować się zaraz po
i w poprawnym zapisie wyglądać tak Co do twojego drugiego pytania to w miarę znalazłem rozwiązanie. Więc w to require wstawiam stopkę w której jest kto jest autorem tej strony. Natomiast po wykluczeniu już poprzednich błędów wydawało mi się ,że jest ładnie i sprawnie. Jak już wpisuję poprawnie nick i login to przenosi mnie na główną stronę ale w menu nie zmienia się loguj na wyloguj. logowanie.php
wylogowywanie.php
menu.php
Ten post edytował Akkarin15 27.02.2010, 18:49:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno być chyba na końcu w wylogowanie.php -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Mogłeś nie zauważyć ale edytowałem post. Więc chodzi o to ,że jak się loguje to przechodzi tam gdzie powinno po poprawnym zalogowaniu ale w menu zamiast wyloguj ciągle jest loguj.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej tak powinno być ( ale nie dam główki ):
Kod if(isset($_SESSION['USERNAME'])) {
|
|
|
![]()
|
|
niestety to nic nie zmieniło
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 2 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może
? #EDIT Dlaczego używasz session_register()? Ta funkcja jest przestarzała - http://pl2.php.net/session_register Ponadto, nie zaleca się używania $_SESSION z tą funkcją: Cytat(PHP manual) If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().
Ten post edytował TNT 28.02.2010, 10:49:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:29 |