![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam logi odwiedzających moją stronę zapisywane w pliku (początkowo strona miała być na serwerze bez bazy). Wszystko jest poprawnie zapisywane jak również odczytywane - ale zauważyłem, że firefox korzysta z pamięci podręcznej i w czasie przeglądania logów, jeśli ktoś odwiedzi moją stronę nie mam tego widocznego (w operze wszystko jest ok). Moje pytanie: jak zmusić przeglądarkę do odczytu z pliku na serwerze www a nie z pamięci podręcznej (chodzi mi o php a nie o ustawienie przeglądarki). Co prawda raczej przerobię sobie skrypcik aby te logi były zapisywane w bazie a nie w pliku, ale chciałbym wiedzieć jak to można rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naciśnij CTRL+F5. Zazwyczaj pomaga. Jeśli nie, pozostaje narzucić Cache-Control przez serwer:
Kod header('Cache-Control: no-cache'); Jeśli odwiedzasz plik tekstowy bezpośrednio, zostaje grzebanie w .htaccess.
-------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:07 |