![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 4 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam za poradą dobry ludzi z tego forum rozpoczynam prace z zend i na początek mam kilka pytań
1 co pobrać aby móc rozpocząć prace z tą aplikacją 2 od czego zacząć w próbach kodowania? 3 Czy ma to jakiś system szablonów? Ten post edytował kingofspace 27.02.2010, 08:48:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. dobrze byłoby Zend Framework w najnowszej wersji, bodajże 1.10 (stan na 26.02.2010 r.)
2. od wyznaczenia celów, m.in. powiązania wymagań użytkownika z przypadkami użycia, ale przede wszystkim zacznij od oficjalnego tutoriala (imo jest taki sobie), zapoznania się z architekturą frameworka, ostatecznie nawet na YT są (bardzo dobre) wideo-tutoriale 3. natywny dla php w postaci templatek i mechanizmu Zend_View i Zend_Layout, ale można użyć jakiegoś zewnętrznego (żadnego innego nie polecam, bo uważam, że domyślny jest najwydajniejszy) ps nie to forum ps2 zajrzyj też do bloga batmana <-- polecam. Ten post edytował darko 26.02.2010, 17:50:35 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 4 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuje darko zaraz mam koniec pobierania mojego frameworka i zaczynam coś pisać jak coś to zaraz tu wroce napewno;/
no dobra po wtępnym zapoznaniu się z kilkoma artykułami w necie dochodzę do wniosku ze jest to jeszcze czarna magia. 1 Mogę na tym forum pisać o zend? czy lepjej się przenieść z koksem na zendframework.pl 2 na początek mam zamiar zrobić całą strukturę jak to najlepjej zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przecież jest osobne forum Frameworki, otaguj prawidłowo temat i pytaj.
2. Strukturę czego? Aplikacji, plików? Poczytaj o Zend_Tool i tworzeniu projektów od podstaw, następnie polecam lekturę modułów (budowy modułowej aplikacji). Poza tym poznaj przynajmniej podstawy MVC i innych wzorców projektowych. Jeśli znasz angielski, to zajrzyj tutaj, głównie do sekcji PHP. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Jak by ktoś mogł prosze o przeniesienie tematu do forum o frameworkach
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:48 |