![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. To co sprawia wiele kłopotów - czyli wyrażenia regularne...
Znalazłem klasę, która odczytuje dane o postaciach z gry online z oficjalnej strony i wyświetla na naszej stronie. Mam taki kod z wyrażeniami regularnymi:
Dane pobiera z przykładowo podstrony:
Brakuje mi jednej informacji w klasie. Nie pobiera pola "House". Domki mogą występować ze słówkiem Shop w nawiasie lub w ogóle bez. Potrzebuje pobrać dane w następujący sposób (zależnie od domku): Przykład 1 Gdy skrypt otrzyma: House: Rathal II d (Ankrahmun) is paid until Mar 14 2010 pobierze: Rathal II d Przykład 2 Gdy skrypt otrzyma: House: Harbour Place 1 (Shop) (Thais) is paid until Mar 15 2010 pobierze: Harbour Place 1 (Shop) Ktoś mi kiedyś układał do tego wyrażenie regularne, działało jeżeli zastosowałem je sam, a nie dołączałem do klasy.
Gdy to dołączam do klasy - nie działa. Bardzo proszę o pomoc. ![]() Ten post edytował xlinksysx 26.02.2010, 14:23:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób umieszczasz ten kod w klasie?
Skoro działa poprawnie oddzielnie, to nie ma prawa przestać działać w jakimkolwiek innym miejscu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a później na dole:
i nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:05 |