![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dzisiaj niespodziewanie na swojej stronie wyskoczyly mi dwa bledy 1. Po wpisaniu adresu strony abcde.pl, powinina pojawić mi się strona odwolująca się w taki sposób, abcde.pl/index.php?site=news, a nie pojawia się nic(w pasku przeglądarki wyswietla się tylko adres, bez indexu) Oto fragment skryptu:
Wpisując np. abcde.pl/index.php powinno nas przekierować do abcde.pl/index.php?site=news prawda? Hosting cba.pl Edit: Po wrzuceniu tego samego pliku na inny serwer cba.pl jest wszystko ok, a więc gdzie może leżeć przyczyna? 2. Nie mogę się zalogować. Dodam że w tym skrypcie niczego nie ruszalem, a baza danych wydaje się być czysta. Skrypt nie wyswietla nic - nawet bledu. Ostatnimi czasy pracowałem nad zmiana kodowania strony. Być może to ma znaczenie Ps W loginie ani haśle nie ma żadnego polskiego znaku. W takim razie co moglo spowodować te blędy. Ps2 Uploadowanie starszej kopi plikow nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Ten post edytował Gabrielx 25.02.2010, 23:59:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Pierwszy problem rozwiązany. Co do drugiego. Jeśli nie przesylam loginu i hasla przez POST(patrz isset) bląd się wyświetla. Kiedy wpisze nieprawidlowe haslo, tez blad sie wyswietla, ale kiedy dobre to nic sie nie dzieje ;/ Edit. Stwierdzam że coś jest nie tak(chyba) z header... Po prostu mnie nawet nie przekierowuje... Sprawdzałem wartość sesji(poprzez dodatkowy warunek) i jest poprawna($_SESSION['logined']) ;/ Problem rozwiązany. Wystarczylo dodać ob_start(); na początku i ob_end_flush(); na koncu w miejscach gdzie były połączenia z sesją - gdyby nie to, nie zadziałałoby przekierowanie ponieważ z tego co wyczytałem, przekierowuje kiedy nie ma treści ;](w sumie logiczne). Ps. Używam środowiska Eclipse. Mam ustawione kodowanie w programie ISO-8859-2, polskie znaki wyświetlają się w porządku jednak dołączane jest coś takiego:ďťż, co oznacza błędne kodowanie ;]. Wcześniej używałem pajączka (trial się skończył) i nie miałem z tym problemu. Mogę to rozwiązać deklarując w meta ale jest to trochę niewygodne. Jakieś pomysły? Ten post edytował Gabrielx 27.02.2010, 00:03:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 21:39 |