![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem na etapie tworzenia instalatora do pewnego skryptu. Za pomocą operacji na plikach chce wczytać utworzyć tabele i kolumny oraz wczytać dane do tej bazy z poziomu php. Stworzyłem już formularz, który wczytuje mi dane pliku konfiguracyjnego jednak przy wczytywaniu pliku z komendami bazy pojawia się błąd, proszę o pomoc
oto kod: Kod echo "Wykonujemy tworzenie rekordów bazy danych"; $dbfile = "../dataplik.sql"; $handle = @fopen($dbfile, "rb"); if ($handle) { $dbdata = @fread($handle, @filesize($dbfile)); @fclose($handle); $dbdata = explode("##---------------------------##", $dbdata); $error = 0; foreach ($dbdata as $query) { if ($db->query($query)==false) { $error = "Nie powiodoło się wywołanie poniższego zapytania sql:<br />"; $error .= "<br />"; $error .= "<i>"; $error .= $query; $error .= "</i>"; } } if (empty($error)) $db->query("UPDATE ".$PrefixTabelek."config SET template='".$template."', charset='".$charset."', cmsgenerator='".$cmsgenerator."', cmsversion='".$cmsversion."', cmscopyright='".$cmscopyright."', pagekey='".$pagekey."', errorreporting=".$errorreporting.", fileright='".$fileright."', dirright='".$dirright."'"); } else { $error = "Nie odaleziono pliku z bazą danych."; } return $error; kod pliku dataplik.sql Kod CREATE TABLE `nazwatabeli` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1; ##---------------------------## Wyrzuca mi taki oto błąd: Fatal error: Call to a member function on a non-object in "lokalizacja pliku" Proszę o pomoc ewentualnie pomysł na inne rozwiązanie problemu wczytywania danych do bazy [html][/html][xml][/xml][php][/php] Ten post edytował daruzagi 25.02.2010, 21:26:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |