![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Otoż nie wiem jak mam zrobić pewną rzecz..
Potrzebuję zrobić coś w rodzaju panelu administracyjnego -> edycja ustawień owe ustawienia będą zapisane w pliku przyda funkcja która będzie z niego czytała i wyświetlała informacje z niego w postaci Nazwa pola : <input text=~~~~> dokladniej teraz mamy plik C:/config.php powiedzmy ze wyglada on tak accountManager = true namelockManager = true newPlayerChooseVoc = false newPlayerSpawnPosX = 95 newPlayerSpawnPosY = 117 newPlayerSpawnPosZ = 7 newPlayerTownId = 1 newPlayerLevel = 1 newPlayerMagicLevel = 0 generateAccountNumber = false Teraz potrzebuje napisac w php cos takiego zeby wygladalo w miare tak.... i mozna bylo zapisac te ustawienia ( co edytuje ten plik w srodku i zmienia na to co jest w tabelkach ) bardzo proszę kogoś o pomoc ;( Ten post edytował kavvson 25.02.2010, 20:27:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
moze jakas podpowiedz a nie link taki -.-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webmade.org/porady/zapis-pliku-odcz...plikach-php.php
Ogólnie poczytaj o zapisie do pliku i odczycie z pliku. Polecam też manual fopen fclose fwrite |
|
|
![]()
|
|
nie moge tego ogarnąć może ktoś napisać prosty przykład?
wiem że takie coś musi być
ale ja chce dodatkowo możliwość edycji danych w pliku z opcją save oraz żeby wyświetlał tylko to co chce taką funckje - jeżeli plik zawiera (w środku - Wiadomość = Cześć jeśli tak to go pokazuje z możliwością edycji) to żeby wyświetlił Wiadomość : Cześć mi tylko to a nie cały plik , gdzie cześć będzie można edytować i zapisać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To mu zmień flagę
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
tylko to jest czysta teoria jak wiesz sam.. tam nie ma tego co chce a sam nie jestem w stanie zrobic cczegos takiego.. Dalbys mi przyklad takiego kodu php jaki ja chce to wtedy zapewne poradze sobie :]
do góry! do góry |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ech...Przecież masz tam linki do manuala podane. A w manualu MASZ przykłady użycia. Toco chcesz? By Ci od razu gotowca dać, którego nawet nie tkniesz jeśli zadziała? Bo na tym by się skończyło. Co to za filozofia wielka zmienić dosłownie 1-2 znaczki w wywołaniu fopen by zamiast tylko odczytywać jeszcze mógł zapisywać? Do tego Ci od razu przykład potrzebny. No bez jaj :/
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:30 |