![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie.
Mam plik. Z dyzurami aptek. Uploudowalem go na strone, lecz musze ciagle do niego wchodzic i codziennie kasowac jedna linie, aby bylo uaktualnione. Moze pokaze to na przykladzie: ------------------------- luty 25 26 27 28 ------------------------- No i teraz musze wejsc zalozmy 26 lutego zeby usunac ten z 25. A chcialbym zeby robil to za mnie skrypt. Wiem jak zrobic aby kasowal sie po wejsciu , ale chcialbym aby kasowalo sie codziennie jedna linia. Czy jest to mozliwe. Proszę o Pomoc bo jest to wazne! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź czy na serwerze masz CRON. Jeśli tak to jego użyj:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Od tego jest coś takiego jak Cron.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o zadaniach cron nim ustawisz np. żeby uruchamiało skrypt o danej godzinie każdego dnia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nigdy wczesniej nie styknalem sie z Cronem i niesety nie mam go na serwerze. Jak go ustawić, trzeba wstawić jakiś kod? Proszę o pomoc...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz directadmin (w innych jest podobnie) to na dole masz "Zadania crona" --> w godzinach wpisujesz np. */23 skrypt będzie uruchamiany o 23 każdego dnia
Jako komendę wpisujesz: /usr/local/bin/php /home/nazwa_konta/nazwa_pliku.php W tym przypadku plik powinien być w głównym katalogu serwera. Ten post edytował Norbit_24 25.02.2010, 20:54:32 |
|
|
![]()
|
|
A czy mógłby ktoś napisać za mnie taki skrypt? Aby pokazywała się dana linia w danym dniu, bądź aby kasowała się jedna linia wraz z upływem 24 godziny.
Mógłbym wysłać do takiej osoby dokładny tekst, jaki chciałbym aby się ukazywał i co dokładnie sę kasowało. Proszę o pomoc. Bardzo mi na tym zależy! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:45 |