![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem chyba z tiny_mce..
Na jednym serwie na którym robiłem stronę wszystko działało, wszystkie polskie znaki się wyświetlały itp A teraz po wgraniu tych samych plików na inny serw są krzaczki tego typu: Cytat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdy w edytorze wpisze coś po polsku to do bazy tez dodają się krzaczki, a potem wyświetlaja sie takie same na stronie.. Wszystko jest ustawione na utf-8 Proszę o pomoc lub jakies podpowiedzi Ten post edytował Norbit_24 25.02.2010, 18:03:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że to nie problem edytora tylko bazy danych, kiedyś chyba też na jakimś serwerze miałem z tym problem i chyba rozwiązałem to ustawiając w phpmyadmin dla tej kolumny: Metoda porównywania napisów: UTF8_polish_ci, ale głowy nie dam bo to już dawno było:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa! Dziekuje za pomoc!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 18:33 |