![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworze sobie prosty sklep. Mam taki kod, który wysyła użytkownikowi treść jego zamówienia:
Teraz chciałbym zrobić prosty system potwierdzenia zamównienia. A mianowicie, żeby oprócz treści zamówienia klient otrzymywał link np. www.***.yoyo.pl/potw.php a po jego kliknięciu treść maila (zamówienie) byłaby wysyłana mi - administratorowi na email. Jak zrobić coś takiego? Wiem że profesionaliści robią system potwierdzania w trochę inny sposób, ale mi coś takiego wystarczy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Z góry dzięki za pomoc Ten post edytował kunegunda 25.02.2010, 15:38:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W skrypcie potw.php (do którego link wysyłasz mailem klientowi) musisz po prostu ponownie użyć funkcji mail(). Tym razem jednak wysyłając maila do siebie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! W skrypcie potw.php (do którego link wysyłasz mailem klientowi) musisz po prostu ponownie użyć funkcji mail(). Tym razem jednak wysyłając maila do siebie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam! Tak wiem, ale co wpisać w tym skrypcie aby pobrać treść tego meila z zamówieniem, którego aktualnie klient przegląda? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
No to się sprawa komplikuje. Powinnaś mieć w bazie tabelkę z zamówieniami i doklejać do linka id tego zamówienia (potw.php?order_id=13). Jednak tu pojawia się problem z autoryzacją bo można zmienić ręcznie id w linku. Do każdego zamówienia możesz dodawać jeszcze kod zabezpieczający (potw.php?order_id=13&hash=123412314213412). To tak w wielkim uproszczeniu, nie jest to dobre rozwiązanie. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Nie powinnaś, tylko powinnieneś (nick dla zmylenia) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) A wracając do sprawy, to czytałem o takim rozwiązaniu o którym piszesz tylko z tym miałbym jeszcze sporo roboty... . Ale czy na pewno nie da sie zrobić tego tak jak ja myślałem? Tzn. po kliknięciu w link przesłać meila dalej na mail podany w pliku php?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:32 |