![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest w tym, że WPISAŁEM hasło do wyszukiwarki ale cały czas dostaje odpowiedź: "Nie zostalo wpisane żadne hasło do wyszukiwarki". Jestem lamer w tym narazie.Tyle co wiem to to , że początek skryptu/kodu za to odpowiada. Jakaś podpowiedź? dzięki za wszystkie porady Ten post edytował gigzorr 25.02.2010, 13:11:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zapewne chodzi o register_globals
http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-3 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapewne chodzi o register_globals http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-3 Tyle , że ja to na localu testuje , krasnala 2.7 używam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rety.... tytul tego helpa to tylko przyklad... ludzie czesto mieli problem z przejsciem z lokala na serwer bo byla inna konfiguracja.
Ale chodzi o to, ze register_globals moze byc tez wyłączone i na lokalu - wszystko zalezy od konfiguracji. Zrob wiec co tam jest napisane a nie sie wydurniasz... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
rety.... tytul tego helpa to tylko przyklad... ludzie czesto mieli problem z przejsciem z lokala na serwer bo byla inna konfiguracja. Ale chodzi o to, ze register_globals moze byc tez wyłączone i na lokalu - wszystko zalezy od konfiguracji. Zrob wiec co tam jest napisane a nie sie wydurniasz... ![]() czytam to setny raz i dalej nic ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie: $haslo
a : $_POST['haslo'] lub: $_GET['haslo'] w zaleznosci skad idą ci te zmienne. Analogicznie reszta danych pobieranych z forma. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
NO jak ty ten IF sformułowałeś ....
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
nie: $haslo a : $_POST['haslo'] lub: $_GET['haslo'] w zaleznosci skad idą ci te zmienne. Analogicznie reszta danych pobieranych z forma.
tylko tu wystarczylo zmienić?teraz po wpisaniu byle czego , to wyświetlają się wszystkie produkty?hm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
o zgrozo... a gdzie jeszcze korzystasz ze zmiennej $haslo? Myslisz ze wszedzie indziej ona nagle sie wypelnila magicznie sama?
@phpion nie ucz go zlych nawyków... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
o zgrozo... a gdzie jeszcze korzystasz ze zmiennej $haslo? Myslisz ze wszedzie indziej ona nagle sie wypelnila magicznie sama? @phpion nie ucz go zlych nawyków... nospor , dodalem gdzie trzeba , ale teraz to co napisałem wcześniej , wpisze byle co , wyświetla wszystkie produkty @phpion to też nie pomaga |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@phpion nie ucz go zlych nawyków... Zaglądałem tutaj kilka razy. Widać, że kolega ma problemy z ogarnięciem o co chodzi więc stwierdziłem, że na razie zadowoli się moim rozwiązaniem. Wklepie 2 linijki i zadziała, a o to mu w tej chwili chodzi. Nie masz przecież pewności, że gdzieś dalej się nie posypie, a wyszukiwanie wszystkich zmiennych w X plikach będzie raczej męczące ![]() @phpion to też nie pomaga Wklej cały kod. Ten post edytował phpion 25.02.2010, 14:26:04 |
|
|
![]()
|
|
Cytat dodalem gdzie trzeba w poprzednim poscie napisales ze dodales tylko w jednym miejscu, wiec nie pisz ze dodales gdzie trzeba. pokaz ponownie kod po twoich przerobkach -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak są extracty to chyba nie musze dodawać wszędzie tego $_POST lub $_GET, więc powinno działać tak?jak sie myle to poprawcie, i co to są te extracty |
|
|
![]()
|
|
Chyba odwrotnie: |
|
|
![]()
|
|
$_POST['haslo'] = addslashes($haslo);
like '%".$haslo. "%'"; nadal twierdzisz ze wszedzie ddodales? weź zapomnij o tym $_POST. zrob na samym poczatku $haslo = $_POST['haslo']; i korzystaj z haslo jak do tej pory. A co to jest EXTRACT to masz opisane ze szczegolami w manualu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
$_POST['haslo'] = addslashes($haslo); like '%".$haslo. "%'"; nadal twierdzisz ze wszedzie ddodales? weź zapomnij o tym $_POST. zrob na samym poczatku $haslo = $_POST['haslo']; i korzystaj z haslo jak do tej pory. A co to jest EXTRACT to masz opisane ze szczegolami w manualu pierw dodałem to $haslo = $_POST['haslo']; na samym początku tam przy if po prawo za || ale nic sie nie zmieniło więc dodałem $podstawaszukania = addslashes($podstawaszukania); $haslo = $_POST['haslo']; tutaj ale dalej to samo Możecie się pośmiać ale dopiero pare h nad php siedze. Ten post edytował gigzorr 25.02.2010, 14:44:30 |
|
|
![]()
|
|
Uwierz, mi napewno nie jest do smiechu.
i juz. Jesli te $podstawaszukania tez jest z post to ma byc jeszcze: $podstawaszukania = $_POST['podstawaszukania']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Uwierz, mi napewno nie jest do smiechu. i juz. Jesli te $podstawaszukania tez jest z post to ma byc jeszcze: $podstawaszukania = $_POST['podstawaszukania']; teraz znów Nie zostalo wpisane żadne hasło do wyszukiwarki cały czas dodałem też tą podstawe szukania ale nie pomogło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
@gigzor, a daj kod tego formularza, z którego idą dane do tego skryptu.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:41 |