![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję zrobić zmniejszone pliki z plików wysyłanych z formularza. Po poszukiwaniach na różnych forach w necie stworzyłem taki oto kod:
Niestety uzyskuję tego typu komunikaty błędów: Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /admin/convert.php on line 5 Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /admin/convert.php on line 6 Warning: Division by zero in /admin/convert.php on line 7 Warning: Division by zero in /admin/convert.php on line 8 ..... Próbowałem już nawet zmieniać:
na
ale nic to nie zmienia. Może błąd tkwi w przesyłaniu pliku z formularza do skryptu, nie wiem ![]() Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Na początek to lepiej poczytaj sobie jak odbierać pliki z formularza... MUSISZ mieć obsłużone $_FILES i lepiej popatrz co ma przechodzić jako parametr do imagecreatefrom*. Inna sprawa, że enctype formularza możesz mieć jeszcze zły. Nie zapomnij, że tam musi być informacja, iż polecą nie tylko dane, ale i pliki.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za naprowadzenie, już chodzi
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:53 |