![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki kod:
znaczniki image formularza są na stronie wyświetlane wyżej niż znaczniki text i password. Jak należy sformatować style dla tych znaczników, aby wszystkie cztery znajdowały się w jednej linii? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż to najlepiej na obrazku przykładowym szybciiej się dogadamy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 4.04.2006 Skąd: Karpacz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czego nie zrobisz tego w tabelce i wtedy pozycjonuj stylami margin- top margin-bottom
nie wiem czy zadział nie sprawdziłem ale przedstawiam jako pomysł ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Grassmen... Nie używa się tabelek do układania layoutu. To już technika wskazująca na brak umiejętności webmastera :)By były w jednej linii wystarczy dać float:left elementom i same się jeden obok drugiego ustawią.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 4.04.2006 Skąd: Karpacz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Thek ..... zaproponowałem rozwiązanie ... nie wydaje mi się żeby mówiło one o braku moich umiejętności ... jest sposobem rozwiązania pytania które zostało zadane w temacie jak rozwiąże to sobie Rastman jego sprawa ! jest to jakiś sposób może nie do końca ładny i teraz już modny ale jest ... pozdr
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A czy ja wspominałem, że świadczą konkretnie o Twoim? Jedynie tyle, że strona zbudowana za ich pomocą wskazuje na to, iż autor strony nie potrafi zrobić jej inaczej, a więc ma braki w stosowaniu nowocześniejszych rozwiązań. Tabelki stosuje się nadal ale mają one zgodnie z przeznaczeniem wyświetlać dane tabelaryczne, nie zaś służyć do cięcia layoutu na bloki funkcjonalne. Poza tym porównaj zgrabność kodu opartego na float z wrzuceniem wszystkiego do osobnych komórek tabeli. Ogrom nadmiarowego kodu tylko przy stosowaniu tabeli, na dodatek nieskalowalny w przyszłości i wiążący się z całkowitą przebudową tego fragmentu. Niefajne i czasochłonne. A wiesz jak to jest... "Czym skorupka za młodu nasiąknie..." lepiej nie uczyć takich rozwiązań młodych i nie wspominać, że kiedykolwiek istniały, albo wręcz mówić, że to fatalny sposób, którego nie powinno się używać.
Ten post edytował thek 25.02.2010, 13:18:14 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ja chcę się tylko dowiedzieć jak w 1 kolumnie tabeli ustawić input i image w taki sposób, żeby stały idealnie w jednej linii
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powiem tak... Robiąc to w sposób z tabelką i jedną kolumną w sposób jaki prezentujesz swoim kodem, nie uzyskasz tego efektu nigdy
![]() Ten post edytował thek 2.03.2010, 22:05:11 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:36 |