![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zwracam się o pomoc do Was, gdyż nie wiem już gdzie zrobiłem błąd. W zasadzie podobnie robiłem skrypt newsów i nie nawalał a rejestracja tak
![]() plik register.php: <?php function ShowLogin($komunikat=""){ echo "$komunikat<br>"; echo "<form action='register.php' method=post>"; echo "Login: <input type=text name=login><br>"; echo "Hasło: <input type=password name=haslo><br>"; echo "<input type=submit value='Zarejestruj!'>"; echo "</form>"; }
Wszystko działa, poprawnie dodaje użytkownika do bazy, jeżeli nic nie wpiszę w loginie i w haśle to nie doda, jeśli nic nie wpiszę w loginie to również nie doda, ale jeśli nic nie wpiszę w haśle, a login wpiszę to i tak mi doda użytkownika.... Nie rozumiem czemu, przecież najpier sprawdzam (empty) i jedno i drugie znakami || czyli to ALBO to, później (trim) usuwam zbędne spacje i dalej mi tak dodaje. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
moze ten krotki kod da ci do myslenia:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dał do myślenia, nie wiedziałem że md5 tak wpływa, dlatego teraz go "wsadziłem" przed samym wstawieniem hasła do bazy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na przyszlosc jak wydaje ci sie, ze jakis warunek powinien byc spelniony a program go nie spelnia, to najzwyklej w swiecie wyswietl sobie wszystkie zmienne z tego warunku. To jest niesamowicie trudna umiejętność ale im prędzej ją zdąbędziesz tym lepiej dla ciebie
![]() "deuguj, debuguj,debuguj" http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-1 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 13:55 |