![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się nad pewną właściwością pętli while.
Mamy taki kodzik: Ten kod nie wyświetli nic. Natomiast jeśli zrobimy tak: to wtedy wyświetli się ostatnia wartość $row[0]. Wiecie dlaczego tak jest? Czy to celowe działanie tej pętli czy przypadkowe? Ma to coś na celu? Ten post edytował sadistic_son 24.02.2010, 06:30:37 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem szybko mały teścik.
W tabeli liczby mam dwa pola: id i liczba. Tabele wypełniłem 11 liczbami (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, 0). I oto wynik: ![]() Jak widać do zmiennej $zmienna zostaje przypisana ostatnia wartość $row[0]. Pewnie tak ma być ![]() EDIT: Nie wiem dlaczego tobie nie zadziałało echo $zmienna; zaraz po pętli while, bo mnie działa. Ten post edytował mortus 24.02.2010, 06:40:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde no dziwna sprawa. I Twój i mój przykład zaczęły działać po restarcie kompa, czyli pewnie po restarcie apacha.
Ale taki bug? No nie domyśliłby się człowiek. Anyway... THX. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:45 |