![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jest to mój pierwszy post także proszę mnie nie bić, a przynajmniej nie mocno. Chcę zmienić w bazie użytkowników forum phpbb3, wszystkim użytkownikom podpis. Mam taki kod:
otrzymuje w wyniku:
To jest próba dla jednego użytkownika.Na Krasnalu wszystko działa jak powinno, niestety na serwerze pozostawia string, który chcę zmienić bez zmian. Tak jakby go w ogóle nie znajdywał w $row[58]. W momencie, gdy kod zmieniam na:
Wynik:
Kod działa jak powinien, czyli tak jakby miał problemy z kropkami. Macie może jakieś pomysły co zrobić, że to działało tak jak potrzebuję? Oczekiwany wynik:
Ten post edytował Izaf 23.02.2010, 21:31:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że $row[8] to nic innego jak nazwa obrazka z rozszerzeniem. Spróbuj zatem tak:
Nie wiem, czy jest to szybkie rozwiązanie, ale zawsze jakieś. Daj znać jak zadziałało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$row[8] to pozycja w tabeli username_clean, nick pisany z malych liter czyli "izaf". Także to rozwiązanie nic nie da.
Ewidentnie widać, że str_replace ma jakiś problem z "." bo na tym serwerze nie działa nawet:
Nie wiem co mam z tym zrobić, bo nie chce mi się ponad 300 razy zmieniać sig ręcznie ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem w czym problem. Skoro początkowo (sądząc po warunkach w str_replace) adres wygląda tak: http://www.xxx.pl/galeria/banery/izaf.jpg a podmieniany ciąg to tylko /galeria/banery/izaf to oczywiste jest, że wynik będzie zawierał na końcu .jpg.
Jak chcesz podmienić ciąg nie znając rozszerzenia pliku z obrazkiem, to lepiej będzie zapisać to tak:
Ten post edytował mls 23.02.2010, 22:42:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem w czym problem. Skoro początkowo (sądząc po warunkach w str_replace) adres wygląda tak: http://www.xxx.pl/galeria/banery/izaf.jpg a podmieniany ciąg to tylko /galeria/banery/izaf to oczywiste jest, że wynik będzie zawierał na końcu .jpg. Tak, ale przeczytaj cały post. To co opisałeś miało w moim przypadku sprawdzenie czy str_replace w ogóle działa. Na końcu postu napisałem jakiego wyniku oczekuję. Może napiszę tak: Nie mogę zamienić żadnego stringa zawierającego "." czyli nie zamienię "www.xxx.pl" oraz "izaf.jpg", ponieważ próba nie przynosi żadnego rezultatu. EDIT: Zadziałało pięknie. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował Izaf 23.02.2010, 22:50:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam wobec tego włączyć raportowanie błędów. Nic w PHP (jak i prawie każdym języku programowania) nie dzieje się bez przyczyny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem w czym problem. Skoro początkowo (sądząc po warunkach w str_replace) adres wygląda tak: http://www.xxx.pl/galeria/banery/izaf.jpg a podmieniany ciąg to tylko /galeria/banery/izaf to oczywiste jest, że wynik będzie zawierał na końcu .jpg. Jak chcesz podmienić ciąg nie znając rozszerzenia pliku z obrazkiem, to lepiej będzie zapisać to tak:
Działa, lecz niestety częściowo. W wyniku dostaję:
Także brakuje tego co znajduje się po podstawionej części. W każdym razie dziękuję. Problem rozwiązany:
Ten post edytował Izaf 24.02.2010, 01:33:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:06 |