![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie prostą klasę do obsługi captcha i zastanawiam się czy jest to w miarę sensownie napisane, bo nie wzorowałem się na niczym innym.
Proszę o rady. ![]()
-------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niby ok, tylko brakuje jeszcze najważniejszego czyli walidacji captchy, wydaje mi się też że pokazywanie tekstu z tlem w takiej wersji jak jest teraz może być łatwe do zgadnięcia przez roboty. zastanów się też czy ładowanie wszystkiego w static ma sens, bo chyba lepiej byłoby tworzyć nową instancję captchy przy danym użyciu jej w określonym momencie.
niby ok, tylko brakuje jeszcze najważniejszego czyli walidacji captchy, wydaje mi się też że pokazywanie tekstu z tlem w takiej wersji jak jest teraz może być łatwe do zgadnięcia przez roboty. zastanów się też czy ładowanie wszystkiego w static ma sens, bo chyba lepiej byłoby tworzyć nową instancję captchy przy danym użyciu jej w określonym momencie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:39 |