![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak mam taką oto pętle foreach:
Pętla wyświetla mi produkty z koszyka. Co mam zrobić aby po wyjściu z pętli, zmienna $n wyświetlała mi wszystkie wartości (tak jak w pętli) a nie tylko ostatni element tablicy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli musiałoby być:
(składuje wszystkie elementy w tablicy) Potem, poza pętlą do wyświetlenia albo następna pętla, albo print_r -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli musiałoby być:
(składuje wszystkie elementy w tablicy) Potem, poza pętlą do wyświetlenia albo następna pętla, albo print_r Dzięki działa, tylko print_r wyświetla mi coś takiego: Dało by się to wyświetlić w normalny sposób tzn. tak :
bez używania kolejnej pętli? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Print_r zawsze wyświetli to w takiej formie. Można to tylko ładniej sformatować, umieszczając między <pre></pre> czyli np:
Ale skoro to ma być wyjście dla klienta, to domyślam się, że odpada. Pozostaje wtedy albo pętla albo zamiast zrzucania wszystkiego do tablicy, można zrzucać do jednej zmiennej (choć to chyba mniej eleganckie): oddzielone spacją:
albo złamaniem wiersza:
-------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może po prostu lepiej jest jednym zapytaniem pobrać wszystkie interesujące nas rekordy i później tylko jedną pętlą wyświetlić zawartość?
czym jest klucz i w jaki sposób są otrzymywane wartości klucza? -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wskazówki. Mam jeszcze jeden mały problem. Po wpisaniu takiego kodu:
Skrypt wyświetlił liczby: 4,4,1,9 A w tablicy jest kolejno: 4,45,1,99 Dlaczego druga liczba jest niewyświetlana? Da się coś z tym zrobić ( w prosty sposób ) ? Ten post edytował kunegunda 23.02.2010, 20:11:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo
w tym momencie zmienna wartość jest typu string. Użycie na końcu indeksu ([x]) znaczy, że ma wyświetlić z ciągu znaków, znak na pozycji x. W twoim przypadku wyświetla bo dałeś [0]. przypisz po prostu $wartość. Poza tym nie lepiej tak:
Ten post edytował bemol 23.02.2010, 20:16:04 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
bemol, dzięki wielkei za pomoc po wpisaniu samej $wartosc skrypt działa tak jak powinien.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:41 |