![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z mod rewritem.
Strona typu "katalog firm" Mam trzy parametry: kategorię, województwo, oraz powiat (ten ostatni oczywiście zależy od województwa). Użytkownik witryny ma dowolność w wybieraniu kolejności - może zacząć od przefiltrowania przez województwo, może zacząć od kategorii. Jeśli wybrał kategorię, to ma do wyboru województwo, a następnie powiat Jeśli wybrał województwo, to może wybrać kategorię, a następnie powiat, albo na odwrót Parametry w adresie mają oczywiście tą samą kolejność, jak wybory użytkownika. W mod rewrite mam następującą regułę (dla dwóch parametrów):
Problem polega na tym, że linki do jednej strony się oczywiście dublują. (do tej samej strony prowadzą np. mazowieckie-catering, i catering-mazowieckie Czy ktoś mógłby podsunąć mi pomysł, jak to regulować? Przez skrypt php? Jakieś przekierowania? Pozdrawiam paramyksowiroza |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Za dużo danych, aby pilnować tego przez mod_rewrite.
Przebuduj skrypt, który generuje te adresy; to chyba jedyne racjonalne rozwiązanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo ich chyba nie jest? Do tego co jest, doszłoby jeszcze 21 reguł dla 3 parametrów.
Ale masz rację, chyba prościej będzie przebudować generator. Pozdrawiam paramyksowiroza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:47 |