![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Kod wyciąga z bazy danych userów, z największą ilością postów, jest ich max 10, jeżeli w bazie są tylko 4 rekordy, to w pozostałych 6 będzie pisało brak. Teraz jak mogę usunąć funkcję for i wpleść ten kod w while, aby kodu nie dublować? Próbowałem z innym kodem, ale nie za bardzo mi wychodzi:
proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinowałbym coś w tym kierunku. Wtedy pętla będzie się wykonywała zawsze 10 razy A potem już tylko: "L_NICK" = ($row['nickn']) ? $row['nickn']:'brak'; lub jakoś podobnie. -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie nic nie wyświetla?
Masz w tej pętli, tak jak pisałem, sprawdzać czy $row['costam'] ma wartość. Jeśli ma przypisywać ją do swojej zmiennej "COSTAM" a jeśli nie to przypisywać do tejże zmiennej 'brak'.
Można tak, można inaczej. Ważne, że wiadomo o co chodzi. Kod będziesz już musiał sam sobie napisać. -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Mam wszystko gotowe, chodzi o to, że gdy dopisuje || $i2<=10 czyli jest:
To dane które mają się wyświetlić to znikają, po prostu ich nie ma, a gdy usunę || $i2<=10 to się pojawiają, tak więc co może być nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Jak masz gotowe to wrzuć, bo przecież nikt nie będzie zgadywał co się stało.
Ten post edytował qrzysztof 23.02.2010, 16:38:33 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Raczej nie twoja literówka, ponieważ dostosowałem to pod moje zmienne tak więc:
gdy usunę || $i2<=10, dane będą widoczne. Dodam, dane znikną co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Nie zmodyfikowałeś tej pętli tak, żeby sprawdzana była wartość $row.
Plus, dla bezpieczeństwa może ująć warunki w nawiasy:
Ten post edytował qrzysztof 23.02.2010, 16:44:32 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:22 |