![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem :
mianowicie posiadam skrypt mihalism multi host (http://multihost.mihalism.net/) i ostatnio jeszcze skrypt ad_master (twórca nie chce mi pomóc - mam dopłacić 40 zł żeby mi pomógł) Chcę dodać do pliku page_footer.tpl ten kod :
w pomocy pisze że dla szablonów smarty coś takiego : Kod {php} $admAreaId = 1; include('./add/show-baners.php'); {/php} Jednak to również nie działa. W pliku page_footer.tpl są czasami takie "funkcje" <# TOTAL_PAGE_VIEWS #> itd. W pliku index.php skryptu mihalism multi host są definicje do tych "funkcji" np. :
I jak dodać do tego ten kod :
aby wyświetlał się w page_footer.tpl ![]() Dziękuję i pozdrawiam, Budziol |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy czasami nie powinieneśtego dodać do pliku .php ?
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Smarty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to raczej nie jest smarty.
Nie umiem sobie poradzić z dodaniem do php ponieważ tam jest include template.php i w dodatku każda strona jest podzielona na : page_header.tpl potem np. home.tpl i page_footer.tpl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do adMaster'a wykorzystaj opcje jakie są w tym skrypcie
![]() Po co upierasz się na wersje w php? Wystarczy, że w tpl dodasz: (Tylko podstaw sobie odpowiednią ścieżkę do pliku show-banners.php) Ten post edytował Treker 23.02.2010, 16:02:06 |
|
|
![]()
|
|
Wiem, ale wolałbym w php.
Przydałoby mi się wiedzieć jak to zrobić bo chciałem też dodać np. kod z Linkme a tam nie ma javascript tylko include php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy system szablonów działa na podobnej zasadzie, musisz:
1. Odebrać zmienną z tego include, czyli po prostu mieć w zmiennej jakiejś_tam kod HTML, który chcesz wyświetlić na stronie:
2. Dodać tą zmienną do widoku, najczęściej będzie to po prostu przypisanie do tablicy, najczęściej tablica taka ma postać: - możesz albo dodać zmienną to tablicy, która potem jest dodawana do szablonu albo użyć odpowiedniej metody (jeśli istnieje) by dodać zmienną do szablonu bezpośrednio 3. Użyć tej zmiennej w szablonie: Zapomnij, że dasz gdzieś echo include i wyświetli tam gdzie chcesz, bo stron nie robi się echując je po kawałku, lecz preparując dynamicznie, czyli przygotowujemy najpierw stronę, a potem ją dopiero wysyłamy do przeglądarki. |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:18 |