![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Proszę Was o pomoc. Mam wszystko w serwie juz zrobione, rozdzielilem szablon html, od kodu php. W szablon html wklejam funkcje php. Z roszezeniami sobie poradziłem znaczy www.mojastrona.com/kategoria,fraza,temat,id bez rozszezenia juz mi to dziala. jak w interia.pl to ustawinia apacha i php. Teraz mam proźbę jak funkcje zamienic na {} czyli jak w szablonach phpbb. Wiem ze sie opisuje define, ale jak to ma "rozmwaic" z php. Bo głowna strona to tylko kod php, na gorze jeden odnosnik includowany do header, po jest staly wszedzie, i footer tesz includowany. I teraz chce aby jak ktos nie jest zalogowany zobaczyl jedna strone, a po zalogowaniu przejdzie na strone zalogowana. Nie zalogowany to index.php a pozalogowaniu to portal.php. tylko u mnie jest tak jak prawie w nk.pl u nich jest #main a u mnie portal. Teraz pytanie, jak mam to zalogowac.
Ten post edytował imashjan82 23.02.2010, 01:04:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź na kolejne pytania:
1. Użyj jakiegoś gotowego systemu szablonów, tylko patrząc na poziom tego postu mam wątpliwości czy poradzisz sobie z poprawną obsługą większości z nich, choćby z tego powodu, że większość z nich wykorzystuje klasy, a niektóre są nawet obiektowo napisane* (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . 2. Do przechowywania stanu użytkownika (zalogowany/niezalogowany i kto) między żądaniami musisz wykorzystać sesje, a wtedy do wybrania odpowiedniej strony wystarczy Ci już jedynie instrukcja warunkowa. * - info dla czepialskich: sam fakt, że w skrypcie pojawia się słowo class z prawdziwą obiektówką jeszcze nie ma nic wspólnego... Ten post edytował Zyx 23.02.2010, 08:21:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:04 |