![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem chciałbym połączyć się przez stronę (napisaną w PHP) - używając Windows Socket, ale nie wiem jak to zrobić. Znam się dobrze na c++ i stworzyłem serwera na podst. socket http://www.przeklej.pl/plik/test-exe-000adqadr5a5 <- tutaj link I prosiłbym was o to abyście mi dali jakiś przykład który łączyłby mnie z tym serwerem - mam też klienta .exe który może się połączyć bez problemu. Chodzi mi wyłącznie o kod PHP - znam się nawet na PHP ale pierwszy raz się spotykam z socket w php ![]() Dziękuje i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyskakuje mi taki błąd :
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to 217.144.216.153:55555 (Próba połączenia nie powiodła się, ponieważ połączona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połączenie nie powiodło się, ponieważ połączony host nie odpowiedział. ) in E:\Programy\xampp\htdocs\tutorial.php on line 2 Moje IP wziełem z strony http://www.whatismyip.com/ a port pobrałem (aby się upewnić) z cmd - wpisując funkcje netstat -a 5 Tutaj kod Kod <?php
$fp = fsockopen("217.144.216.153", 55555, $errno, $errstr, 30); if (!$fp) { /*echo "$errstr ($errno)<br />\n";*/ } else { $out = "GET / HTTP/1.1\r\n"; $out .= "Host: www.example.com\r\n"; $out .= "Connection: Close\r\n\r\n"; fwrite($fp, $out); while (!feof($fp)) { echo fgets($fp, 128); } fclose($fp); } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testujesz to na localhoscie? Czy jak to jest? Bo jeżeli pliki php wgrywasz na serwer i chcesz się połączyć do swojego komputera to bez zewnętrznego ip może być to spory problem.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co z firewallem?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
działa na localhost, a tyle mi teraz wystarczy
dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:26 |