![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widziałem( nie wiem czy to tak można nazwać ^^) na niektórych stronach , że po wejściu na strone leci muzyka(pełna nuta) , istnieje taka możwliwość zrobienia tego w php?
lub jakiś przykład?np wrzucam nute na ftp , i jakoś ciągnie dane w php , i się samo włącza po wejściu na strone? tak wiem , że to wpływa na jakość strony tzn szybkość próbowałem <bgsound src="nuta/1.mp3" /> działa tylko na ie , jest jakaś inna opcja? na jednej ze stron na których leci muzyka działa na wszystkich przeglądarkach ten ?skrypt?java? Ten post edytował gigzorr 22.02.2010, 20:19:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jest. Dla innych używa się embed/object, czy też flasha.
Ale odradzam coś takiego - niesamowicie irytuje. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na litość... po co w ogóle chcesz robić coś tak odrażającego? Jeżeli wpadłeś na taki pomysł, to podejrzewam, że wchodząc podczas słuchania muzyki z np. Winampa nigdy nie trafiłeś na samo załączającą się reklamę na stronie, która uruchamia się zawsze z głośnością 100%. Polecam wypróbować na własnej skórze. Zawał całkiem prawdopodobny + automatyczne zamknięcie strony przez odwiedzającego -100 do lansu.
Jeżeli już koniecznie MUSISZ umieścić na stronie włączanie jakiegokolwiek dźwięku, to przynajmniej niech nie uruchamia się z automatycznie, lub daj użytkownikowi możliwość jej wyłączenia, od razu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie to czasem jest też irytujące, lecz jak robię stronki we Flashu to jest standard, i ni jak nie wytłumaczysz osobie (klient) że to jest -100 do lansu, jak kolega wyżej napisał
![]() Jeżeli już tak bardzo chcesz to player we Flashu bądź, Jquery bądź samo JS Zobacz tu: Player MP3 - FLash & JavaScript Oczywiście możesz poszukać czegoś bardziej rozbudowanego Ale ogółem jak nie musisz dawać muzy to nie dawaj tak na zaskoczenie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś czytałem artykuł gdzie doświadczony webmaster szukał na chama chociaż jednego pozytywa z muzy na stronie. Nie znalazł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:37 |