![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy jesli ob_start() umieszcze na poczatku osobnego pliku np. header.inc.php gdzie sa tez inne bzdety i zaincluduje go na poczatku np. index.php to czy index.php *przejmie* ob_start() tak jakby byla wywalona w nim samym?
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dlaczego nie
![]() y? czegos tu nie kapuje. na pewno dobrze mnie zrozumiales? chodzi mi o buforowanie wyjscia, jesli zaczne je w includowanym pliku to czy obejmie ono tyklo ten plik czy tez ten do ktorego zostal zaincludowany? -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
buforowanie rozpoczyna sie od momentu wlaczenia ... czyli jezeli zrobisz to tak ze wyslesz 10 linijek zrobisz include i tam odrazu zaczniesz buforowac to wszystko od tego momentu [czyli nastepne inlcludy i inne] bedzie buforowane az do napotkania komendy ob_end_flush(); cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
wiem wiem, ale chodzi mi o takie cosik:
index.php: [php:1:8971674e98]<?php include 'header.php'; [...] ob_end_flush(); ?>[/php:1:8971674e98] header.php: [php:1:8971674e98]<?php ob_start(); [...] ?>[/php:1:8971674e98] czy bedzie to dzialalo jak: index.php: [php:1:8971674e98]<?php ob_start(); [...] ob_end_flush(); ?>[/php:1:8971674e98] pewnie robie z siebie kretyna ale wole sie upewnic ![]() -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki nie zlapalem o co chodzi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
@borec: tak ale: buforowane jest tylko to co jest za poleceniem rozpoczecia ... i nie jestem pewny czy przypadkowe wywolanie 2 razy komendy nie wykasuje poprzedniego ... ale bedzie dzialac tak samo ... cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy jesli ob_start() umieszcze na poczatku osobnego pliku np. header.inc.php gdzie sa tez inne bzdety i zaincluduje go na poczatku np. index.php to czy index.php *przejmie* ob_start() tak jakby byla wywalona w nim samym?
tak to zadziała tak jak chcesz, pod warunkiem ze wyślesz ob_start(),przed jakimkolwiek tekstem. i radze na wszelki wypadek w ostatnim pliku wywołać ob_end_flush(). nawet jeśli dałeś to wczesniej np. przy setcokie(). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:24 |