![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ostatnio postanowiłem stworzyć system logowania na mojej stronie. Po przeczytaniu paru poradników oraz wsparciu ze strony manuala stworzyłem prosty skrypcik. Skrypt działa i ludzie normalnie mogą się logować, lecz problem w tym, że okienka logowania znajdują się na jednej stronie, a po zalogowaniu uzytkownik przechodzi na inna strone, gdzie widzi wiadomosc 'Witaj nick' itp. Chcialbym przerobic kod tak by wszystkie czynnosci odbywaly sie w jednym pliku index.php. Probowalem wlasnorecznie przerobic skrypt, lecz niestety nic z tego nie wychodzi.
Oto bardzo uproszczona wersja przerobionego kodu, z ktorego usunalem formularz logowania, ktory normalnie znajduje sie zamiast tekstu 'zaloguj sie': Problem w tym, ze nie wywala tekstu 'witaj' ani 'zaloguj sie'. Zamiast tego otrzymuje tekst 'nic'. Mam nadzieje, ze opisalem swoj problem wystarczajaco jasno. Pozdrawiam, Prafgon Ten post edytował prafgon 21.02.2010, 16:22:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 10 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, może pokaż ten formularz, bo ten kod, który podałeś u mnie działa.
-------------------- "the quieter you become, the more you are able to hear"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Okazało się, że nie chciał się u mnie odpalić, ponieważ sesja była już zapamiętana z wcześniejszych wizyt, a zapomniałem się wylogować dlatego ciągle pokazywało mi, że jestem zalogowany (nawet nie wiecie jak mi wstyd..).
Poszperałem sobie w tym czasie na internecie i przerobiłem swój kod na takie coś:
Kod działa bez zarzutu. Jedynym problem, nad którym teraz klęczę i się męczę to wykorzystanie nicku/loginu użytkownika wewnątrz logged.php. Próbowałem oplec część "if (isset.." pętlą while żeby przypisać $row[1] jako login, lecz po odpalenia takiego kodu strona jest pusta, nic nie jest wyświetlone. Pozdrawiam, Prafgon Ten post edytował prafgon 21.02.2010, 20:12:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie stworzysz zmiennej:
Kod $_SESSION['user'] = $_POST['login'];
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:22 |