![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam..
struktura albumow id nazwa tytul struktura komentarzy id album komentarz napisałem sobie takie coś, że jak ktoś wejdzie na dany album i doda komentarz to zapisuje się to tak: np. album id:5, nazwa: Galeria, tytuł: Chwila komentarze: id: 1, album: 5, komentarz: dobry album czyli do komentarza zostaje dodane id albumu. w mojej bazie grupa Galeria ma akurat 3 albumy i chce to tak napisac zeby wyswietlalo wszystkie komentarze z 3 albumow w kolejnosc dodania (najnowsze na gorze) chce zeby z tego: pokaz_komentarze.php?grupa=Galeria pobralo ze chodzi o grupe Galerie, pobralo id albumow tej grupy i wyswietlilo komentarze. ja napisalem cos takiego:
wyswietla mi tak Galeria - album1 21 luty - komentarz Galeria - album1 19 luty - komentarz Galeria - album2 15 luty - komentarz Galeria - album2 12 luty - komentarz Galeria - album2 11 luty - komentarz Galeria - album3 20 luty - komentarz Galeria - album3 18 luty - komentarz Galeria - album3 13 luty - komentarz Galeria - album3 10 luty - komentarz niby sortuje wedlug daty ale tez sortuje albumami. chce aby bylo tak: Galeria - album1 21 luty - komentarz Galeria - album3 20 luty - komentarz Galeria - album1 19 luty - komentarz Galeria - album3 18 luty - komentarz Galeria - album2 15 luty - komentarz Galeria - album3 13 luty - komentarz Galeria - album2 12 luty - komentarz Galeria - album2 11 luty - komentarz Galeria - album3 10 luty - komentarz -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
petla w petli a w petli zapytania - najgorsze co mogles zrobic.
Zrob to za pomocą jednego zapytania: pobieranie rob po komentarzach i dodatkowo pobieraj sobie przy pomocy left join galerie. Sortuj po dacie i bedzie wszystko wporządku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:25 |