![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
zajmuję się fotografowaniem 4 dyscyplin sportowych w moim mieście. Mam już sporą kolekcję. Chce to umieścić w sieci w podziale np. koszykówka sezon 2009 mecz1 mecz2 . . sezon 2010 mecz1 mecz2 . . piłka ręczna sezon 2010 mecz1 mecz2 . . itd... na serwerze chciałbym mieć to właśnie tak pokatalogowane np. wewn katalogu GALERIE Nie chcę również wgrywać fotek zwykłymi inputami ( za dużo klikania ). Spotkałem się na forum, że ktoś robi to poprzez zwykłe wgrywanie plików na ftp. Czyli tworze sobie np katalogi takie jakie chce ( czy dokladam nowy meczyk ) wgrywam fotki. I co teraz .... trzeba zrobić mini oraz zmniejszyć duże zdjęcie by nie było rozdz. 2048 czyli dwa skalowania. I potem jak sobie to wyświetlać? proszę o wskazówki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcję do skalowania fotek już napisałem.
chodzi bardziej o to, że .... wgrałem zdjęcia na serwer bardzo duże i co teraz. od razu zeskalować cały folder, potem skopiować te pliki i zeskalować na mini? i druga sprawa, że z poziomu panelu chciałbym wybrać który folder chce zeskalować |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To podałem Ci funkcję scandir, która zwróci to czego potrzebujesz.
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
uruchamiam ten skrypt z linku http://127.0.0.1/panel/index.php?level=../galleries nie wiem czy się nie zatraciłem, bo co chce uzyskać?skalowanie fotek.... i teraz mam dwa problemy 1. jak zrobić by podczas przechodzenia po katalogach gdy napotkam plik NIE katalog by nie wyświetlał się link ( próbowałem is_dir i zawsze mam linki tak i tak) 2. skalowanie - tutaj by mi chyba w zupełności pomógł pkt 1. bo jeśli napotkam nie katalog to uruchomił bym w tej pętli funkcję skalującą fotkę. PODAJĘ ROZWIĄZANIE z małym pytankiem do doskonałości ![]() skrypt poniżej zwraca zawartość katalogów, gdy to co w katalogu to plik nie wyświetla linku i w moich założeniach pliki to zdjęcia. Gdy napotkam na plik skaluję go, następnie kopiuje i zmieniam nazwę i skaluję ten skopiowany jeszcze raz tym razem na miniaturke. nie wiem jak zrobić by ta linijka... przenosiła o katalog wyżej ( teraz zrobiłem, że wraca do początku )
oto skrypt ( bez funkcji resizującej, która nie jest istotna )
Ten post edytował john_doe 21.02.2010, 22:48:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:09 |