![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem zielony w php (zajmuje sie tym dopiero od trzech tygodni).
Pisze stronke w php, mam rejestrację i logowanie, lecz ich wadą jest to, że nie koduje hasła i loginu poprzez MD5. Jeśli ktoś mógł mi pomóc w przerobieniu kodu był bym bardzo wdzięczny. Oto kod: zarejestruj.php
login.php
Kod działa prawidłowo, konta są dodawane i można sie na nie zalogować, chodzi mi tylko o zabezpieczenie hasła. Będę bardzo wdzięczny za pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie Ty tu w ogóle korzystasz z funkcji md5 ? Poza tym md5 nie koduje, a hashuje algorytmem jednokierunkowym, tworząc 32-znakowy skrót. Poczytaj
Ten post edytował darko 20.02.2010, 23:56:48 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie chodzi mi o to, że nie mam pojęcia co zmienic w kodzie, aby hashować hasło...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy przeczytać informacje podane na stronie, do której podałem link.
Naprawdę takie trudne? Ten post edytował darko 21.02.2010, 00:08:44 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Włąśnie jestem w trakcie czytania, dzieki za linka, juz powoli zaczynam kumać o co chodzi, sorka ale pierwszy raz stykam sie z czymś takim...
|
|
|
![]()
|
|
Włąśnie jestem w trakcie czytania, dzieki za linka, juz powoli zaczynam kumać o co chodzi, sorka ale pierwszy raz stykam sie z czymś takim... Nie ma za co przepraszać, jeżeli wykazujesz przynajmniej minimum swojego wkładu własnego - błądzić i pytać to prawo początkującego. Generalnie manual php na stronie http://php.net/manual/ niech będzie Twoim drogowskazem, zaglądaj tam najczęściej w pierwszej kolejności. Pozdrawiam. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za pomoc. Pozdrawiam...
Dziś rano sprawdziłem, wszystko działa tak jak powinno, dzieki wielkie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:42 |