![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czytam książkę Zend Framework in Action jestem na początku i nie zabardzo rozumiem co robi dokładnie ta linijka: Czy mógłby mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić? W manualu są przykłady z podobnymi zapisami ,ale równiez nie potrafię sam ich rozszyfrować co dokładnie oznacza _FILE_ ![]() Z góry dziękuję. -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję sprawdzić samemu:
Ten post edytował darko 20.02.2010, 21:11:53 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Wynik testu:
Czyli _FILE_ zwraca ścieżkę systemową do pliku w którym się znajduje. A każda funkcja dirname() katalog wyżej w strukturze. Dzięki za odpowiedź i za to ,że mnie potraktowałeś ulgowo ![]() -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:31 |