![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronę na której umieściłem animacje .swf Czy istnieje sposób, aby przeładować tylko tę animację (a nie całą stronę) ? Np. chciałbym przycisk przeładuj animacje, i po kliknięciu w niego animacja .swf ładowałaby się na nowo. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No najprościej, to byłoby zmienić atrybut SRC na jakąś pustą wartość i podać potem URL do animacji dodająć jakiś losowy ciąg po znaku zapytania.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem, mógłbyś trochę bardziej to wytłumaczyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Np. chciałbym przycisk przeładuj animacje, i po kliknięciu w niego animacja .swf ładowałaby się na nowo. Jak to zrobić? Po co? Nie można po prostu puścić flasha od początku? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat mógłbyś trochę bardziej to wytłumaczyć. Masz kod osadzający flasha - najczęściej object + embed. Są tam również parametry wskazujące na konkretną animację (URL). Wyczyść go najpierw, potem przywróć poprzednią zawartość dopisując do niej znak zapytania i jakiś losowy ciąg znaków. Spowoduje to wymuszenie wczytania filmu od nowa. Ale jeśli potrzebujesz tylko zrestartować animację, są inne sposoby. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
tak, chcę tylko zresetować animację.
Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W jakiej wersji ActionScript masz napisanego flasha? Jeżeli nie masz żadnego kodu, to wtedy napiszemy ci pod as3
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
as2
Wolałbym coś właśnie pod dwójkę ![]() |
|
|
![]()
|
|
http://www.flashzone.pl/item/477/Komunikac...w-przegladarce/
Spójrz. Wykorzystaj GotoFrame. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
znalazłem taki kod:
Kod <html> <OBJECT name="myMovie" ID=myMovie WIDTH=550 HEIGHT=400> <PARAM NAME=movie VALUE="myMovie.swf"> <PARAM NAME=quality VALUE=high> <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF> <EMBED id="myMovie" name="myMovie" src="myMovie.swf" quality=high bgcolor=#FFFFFF WIDTH=550 HEIGHT=400 swLiveConnect=true TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED> </OBJECT> <a href="java script:document.myMovie.GoToFrame(10);">Click here</a> </html> I pod IE8 działa (przechodzi do 10 klatki, lecz niestety pod firefox'em nie che mi to działać ![]() Jakieś pomysły? Ok, znalazłem w javie skrypcie coś takiego Kod function getFlashMovieObject(movieName) { if (window.document[movieName]) { return window.document[movieName]; } if (navigator.appName.indexOf("Microsoft Internet")==-1) { if (document.embeds && document.embeds[movieName]) return document.embeds[movieName]; } else // if (navigator.appName.indexOf("Microsoft Internet")!=-1) { return document.getElementById(movieName); } } //Skrpyt przewijania function RewindFlashMovie() { var flashMovie=getFlashMovieObject("gamename"); flashMovie.Rewind(); } Wielkie dzięki wookieb za naprowadzenie mnie na właściwy tor ![]() Ten post edytował xamrex 20.02.2010, 21:03:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:55 |