![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż znalazłem w necie fajną, pewnie dość popularną funkcję do przepisywania url - ładnych adresów.
Udało mi się go wprowadzić w życie:
Mój problem polega na tym, że gdy funkcja pobiera zmienną z adresu, w której pojawia się polski znak - wyskakują krzaczki. np. jeśli adres wygląda tak: index.php?wielkopolskie,Swarzędz kod wyświetla mi - Swarz%C4%99dz ![]() Wiem już, że problem leży w: $_SERVER['REQUEST_URI']; - nie widzi polskich znaków Macie jakieś pomysły? Ten post edytował csmaestro 19.02.2010, 14:34:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz funkcje która zamienia znaki możesz jej użyć:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego:
Jednak, w tym momencie funkcja CZYSTYURL, przestała działać. Gdzie robie błąd? Wydaje mi się, że funkcja zatrzymuje się na if. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A po co koło na nowo?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:43 |