![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Robię sobie galerię screenów z gier i mam mały problem z dublującymi się losowymi obrazkami. Żeby było jaśniej zamieszczam poniżej screen: ![]() Jak widać na powyższym obrazku to aż trzy obrazki(spośród czterech(pierwszy tytułowy obrazek nie jest losowy)) wywaliło mi takie same. Rzecz jasna wygląda to beznadziejnie. Mam taki kod:
Teraz na wyświetlanie obrazka próbowałem coś takiego:
Taka mała ciekawostka. Czasem sobie dłubię w programie RPG Maker 2003 i tam jest właśnie coś podobnego: ![]() Jak widać na powyższym obrazku mamy na początku label1 i gdy warunek nie zostanie spełniony to pętla przeskakuje z powrotem do label1 i dokładnie o coś takiego mi chodzi. Oczywiście domyślam się, że można to chyba nawet inaczej zrobić. Jak można to nie pogardzę podpowiedziami, ale to też bym chciał wiedzieć to o co proszę. Jeszcze jak widzicie w powyższym kodzie cokolwiek co można zoptymalizować to też chciałbym byście mi to wytknęli, nie pogardzę niczym. Z góry dzięki i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 18.02.2010, 20:43:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wicepsik, nie potrafię tego użyć ; [.
Proóbowałem tak:
No, ale ja noob jestem. Ja jeti. Anyway, dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:02 |