![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tworze ankiete i niewiem jak maxymalnie ograniczyc glosowanie. Mam 3 pomysly jak to zrobic i mysle, ze mi pomozecie lub zaproponujecie inne rozwiazanie ![]() Jest inny sposob na ograniczenie glosowania jednego osoby? Da sie rozroznic adres ip zmienny od stalego? Jak da sie polaczyc wszystkie wypisane przezemnie metody? Z gory dzieki ![]() Ten post edytował dudi1261 18.02.2010, 18:54:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mail hmmm najlepszym sposobem byloby polaczenie wszystkich trzech rozwiazan
![]() Jesli chodzi o maila to dobry pomysl, pomysl jednak czy chcesz miec wiecej glosow bo to bardzo duze ograniczenie. Zeby mozna bylo zaglosowac to trzeba by bylo podac maila, odebrac poczte i jeszcze kliknac w link aktywacyjny. Wiec nie przewiduj ze bedzie duzo takich wytrwalych ![]() Moim zdaniem spokojnie wystarczy zabezpieczenie cookie + ip. Jesli chodzi o ograniczenia czasu z cookie to chyba nie ma okreslonej maksymalnej daty, nie jestem pewien. Ale wiadomo ze przewaznie raz do roku robi sie formata wiec i tak mozna zalozyc ze po tym czasie ono przepadnie. Cookie oczywiscie mozna wykasowac recznie ale w polaczeniu z ip daje dobry rezultat. Jesli chodzi natomiast o ip to sa dwie wady po pierwsze nie da sie sprawdzic zmiennego ip, a po drugie blokujac ip mozna zablokowac glosowanie osob ktore jeszcze nie glosowaly ( chodzi tutaj o podsieci czyli osoby w sieci wewnetrznej - czesto jeden blok ma jedno ip) jednak nie sadze zeby to bylo az taka duza wade i znaczenie. Tak wiec polecam cookie + ip ![]() Nie wiem czy sie da jakos pobrac adres mac karty sieciowej bo to by byl chyba najlepszy sposob ![]() ![]() ![]() pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Dzieki za porady ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby ktos znal inna metode to prosze o wypowiedz ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:37 |