![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam m.in w tabeli takie komorki poczatek_imprezy(date), koniec_imprezy(date)
moja zmienna $dzisiaj = '2009-02-18' Jak powinno wygadac zapytanie where aby pobrac tylko te rekordy kiedy mieszcza sie w przedziale poczatek_imprezy - koniec_imprezy Próbowałem tak:
no ale juz sam widze ze nie dziala a nie moge sobie z tym poradzic - pomoze ktos? Ten post edytował piotr485 18.02.2010, 17:13:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie prościej operować na znaczniku czasu unixa? Bo wtedy będziesz mógł porównywać
![]() -------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak chyba tez moze porównywać ale najpierw musi pobrać dane zamienić format daty na liczby, posortować tak jak chce i wyświetlić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A o BETWEEN w sql słyszałeś?
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No słyszałem, ale jakoś nie mogę rozwiązac za jego pomocą mojego problemu z racji takiej, że początek imprezy mam zapisany jako pole poczatek_imp i koniec_imp Od wczoraj się głowie i nic nie udało mi się wymyślec bo ten przedział biorę z bazy a nie ustalam sobie na sztywno. Dziwna sprawa - moze zle to zapisuje w bazie ?
W temacie chodzi o MySQL a nie mssql choc nie wiem jaka jest roznica Ten post edytował piotr485 19.02.2010, 22:28:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:58 |