![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie czy istnieje możliwość żeby taka linia funkcjonowała poprawnie.
document.write('<?PHP include('tekst.php') ?>'); Inna zawartość wstawiona w znaczniki PHP oczywiście działa,ale include czy requaire nie . Proszę o wskazówkę. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jest możliwość, dlaczego miałoby nie działaś?
Daj więcej kodu, zwłaszcza to, co jest wypluwane przez include. Poza tym, używanie document.write jest tu trochę bez sensu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy w pliku tekst.php znajduje się jakakolwiek funkcja wyświetlająca tekst typy echo lub print? Jeśli w tym pliku nie ma żadnych skryptów tylko sam tekst to wydajniej zamiast include będzie dać
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku tekst.php jest funkcja echo która wrzuca html w divach i spanach które są opisane w innym pliku CSS.
Zawartość pliku tekst.php będzie zmieniana dynamicznie i wyświetlana na stronie za pomocą włśnie tej lini kodu . Tworząc nowy jak najprostszy plik tylko z tą linią a w pliku tekst.php tylko zwykły tekst echo'to jest prosty tekst'; też mi tego tekstu nie wyświetliło. ....? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale skoro wszystko obsługuje php to czy mógłbyś nam powiedzieć do czego ci ten JS?
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale po co document.write do tego...? Po co komplikujesz życie?
A nie wyświetliło pewnie dlatego, że to jest wieloliniowy string, a document.write tego nie łyka. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Stronę robię w CSS,PHP,MySQL Flash i trochę w JS. W css poukładałem wszystko cacy
![]() if(jakies zdarzenie ) {podana prze zemnie linia kodu} if(jakies zdarzenie) {inne działanie} ...... a co do wieloliniowego stringu to tj. pisałem wcześniej po uproszczeniu też nie działało. Problem rozwiązałem dzięki podpowiedzi Blame. Zastosowałem file_get_contents('tekst.txt'); zapisując zwracaną wartość do stringa i następnie tego stringa podałem do : document.write(<?PHP echo'string'; ?>); a tak na koniec bez związku z założonym wątkiem pewne mądre słowa: Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. [Mahatma Gandhi] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:33 |