![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie strony:
Kod prawo.php?id_kategorii=1 Kod artykuly.php?id_kategorii=1 adresy tych stron zmieniam za pomocą PHP odpowiednio na np: Kod 1,prawo-karne.html Kod 1,artykuly-prawnikow.html i teraz w htaaccess stosuje regułę: Kod RewriteRule ^([0-9]+)\,([^.]+)\.html$ prawo_lista.php?id_kategorii=$1 Kod RewriteRule ^([0-9]+)\,([^.]+)\.html$ artykuly_lista.php?id_kategorii=$1 Problem polega na tym, że zawsze przenosi mnie do tej strony, która jest pierwsza w zapisana w htaccess Gdzie tkwi błąd? czy może każda strona powinna być jednoznacznie identyfikowana? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Teraz patrz na to:
To są odcięte odpowiednio te dwie reguły. I teraz mam do Ciebie pytanie: jesteś w stanie odróżnić, którą przetworzyć przychodzący URL? ![]() ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy, że muszę dodać jakiś identyfikator do tych adresów?
Kod RewriteRule ^prawo,([0-9]+)\,([^.]+)\.html$ prawo_lista.php?id_kategorii=$1 Kod RewriteRule ^artykuly,([0-9]+)\,([^.]+)\.html$ artykuly_lista.php?id_kategorii=$1 czy tak będzie dobrze? Oczywiście przerobię też link w kodzie strony Ten post edytował marek71_33 17.02.2010, 18:13:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie byłoby tego pytania, gdybyś po prostu spróbował.
![]() Ale dobrze rozumiesz. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:45 |