![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak podejrzeć jaki błąd serwuje mysql w tym zapytaniu.
Przy plikach większych niż naście MB kończy się niepowodzeniem jednak nie serwuje mi komunikatu o błędzie. PHP wykonuje się poprawnie, gubi po prostu to zapytanie. Podejrzewam że wina limitu w MySQL. Ustawiłem mu max-packet na 150 MB, ale zrobiłem tylko reload konfiguracji... ale nie pomogło. Dalej gubi zapytanie... gdybym znał odpowiedz MySQL-a to bym to naprawił... Ktoś wie czy przy zmianie tego parametru ->max packet<- muszę wykonać pełny restart usługi ? (serwer produkcyjny). pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Info o błędach serwują metody errorCode() i errorInfo()
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję serdecznie
![]() Odnośnie wyniku to "Ha ha ha" - szyderczy śmiech roznoszący się echem po serwerowni... Wiedziałem że max_paket... Wreszcie będę mógł spokojnie z uzasadnieniem zrestartować serwer ^^ Jeszcze raz danke ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak próbowałeś?
Kod SET GLOBAL max_allowed_packet=128*1024*1024; --128MB
SHOW GLOBAL VARIABLES LIKE 'max_allowed_packet'; |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to ale inną metodą.
Ja akuratnie wy-edytowałem my.conf a potem oczywiście reboot ![]() Działa pięknie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś w przyszłości chciał uniknąć rebootu, to próbuj jak wyżej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:06 |