![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam tabele z kluczem obcym innej tabeli i chciałbym wstawić dane jednocześnie do jednej i drugiej tabeli. Jednak gdy wstawiam dane do tabeli zawierającej klucz obcy otrzymuje komunikat #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`kino/UzytkownikKINOLink`, CONSTRAINT `UzytkownikKINO_Id` FOREIGN KEY (`UzytkownikKINO_Id`) REFERENCES `UzytkownikKINO` (`Uzytkownik_Id`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) w jaki sposób mam wstawić dane do tabel?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
blad wskazuje na to, ze wartoci kluczy sie nie zgadzają.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz dokładnie powiedzieć co znaczy, że się wartości klucza nie zgadzają
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no np. klucz główny to 3 a ty jako obcy wkladasz 6, a takiego klucza głównego nie ma
![]() To tylko przyklad, nie wiem co dokladnie ty robisz. edit: albo inny przyklad: najpierw wkladasz klucz obcy, nie ma jeszcze głównego, a dopiero potem główny. No ale po co strzelac - pokaz kod -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a pokaz jeszcze dokladną strukture tych tabel, wlacznie z uzytkownikiem Kino
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 22:03 |