![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pytanie może nie związane ściśle z php ale nie wiem jaka jest poprawna odpowiedź. Kod Ciasteczka (COOKIES) mogą być odczytywane i zapisywane: a) tylko przez kod działający po stronie serwera b) tylko przez skrypt po stronie przeglądarki c) zarówno po stronie serwera jak i przeglądarki d) tworzenie i zapis tylko na serwerze, odczyt- po stronie klienta Wydaje mi się, że poprawna jest odpowiedź "c" ale jeśli nie to czy ktoś mógłby mi powiedzieć która i dla czego ? EDIT: Zapomniałem jeszcze o tym. Tutaj również c ? Kod Wskaż zalecenie niewłaściwe dla bezpiecznego identyfikatora sesji w aplikacji:
a) Powinien być w pełni losowy b) Powinien mieć ograniczony okres ważności c) Powinien mieć zaznaczoną długość d) Jego wartość powinna zależeć od parametrów użytkownika Ten post edytował GreenGo 16.02.2010, 21:55:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie odrabiamy prac domowych itp.
Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:48 |