![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w bazie danych tabele z wydarzeniami, niektóre z nich są cykliczne (co tydzień, co 2 tygodnie lub co miesiąc), a niektóre jednorazowe.
Chcę pobrać zbliżające się imprezy i posortować je od tych najbliższych do tych najdalszych. Ma ktoś pomysł jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może powiesz mniej więcej jak wygląda tabelka z wydarzeniami bo na przykładzie to raczej łatwiej jest coś wymyślić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela może wyglądać dowolnie, póki co wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że calendar_recurrent określa cykliczność wydarzeń.
Możesz użyć CASE np:
Przykład akurat z aukcji internetowej. |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego, ale to nie do końca działa tak jak powinno.
Generalnie chodzi o to, że ma pobrać z bazy danych najbliższe imprezy (bez tych co już się odbyły), no i posortować je od najbliższych do najdalszych. W przypadku imprez cyklicznych musi sobie obliczyć nową datę tej imprezy, no ale nie jak wrzucam newdatetime do warunku to mi wyskakuje błąd że nie ma takiego pola. Jak chcę dać AS `Event`.`newdatetime` to też wyskakuje błąd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:31 |