![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tablicę z indeksem unikalności na 3 kolumnach i używam poniższego walidatora dodatkowo:
Działa jak trzeba, ale chciałbym to zrobić nieco inaczej. Chciałbym mieć formularz gdzie wybieram partnera, produkt i kilka języków dla nich. Następnie zapisuje (co już mam zrobione) to jako oddzielne obiekty. Dla każdego języka ten sam produkt i partner. Niestety tutaj validator nie działa. Wiem, dlaczego, ale nie wiem jak to rozwiązać. Jakieś propozycje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do głowy przychodzi mi tylko zbudowanie własnej metody sprawdzającej wartości pól i podpięcie jej pod formularz:
Oczywiście w przypadku własnego walidatora należy wywalić sfValidatorPropelUnique ![]() Jeśli chodzi o sfValidatorErrorSchema to w tablicy pierwszy parametr może być albo nazwą pola (np. 'partner') lub też może być pustym stringiem. Jeśli będzie pusty to error zostanie potraktowany jako globalny i wyświetlony na górze formularza, jeśli natomiast będzie to nazwa pola to error zostanie wyświetlony przy określonym polu. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 7 Dołączył: 15.05.2005 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ile jest to "czyste rozwiązanie" nie wiem, ale działa wyśmienicie
![]() ![]() Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:03 |