![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jako iż to mój pierwszy post chciałbym się przedstawić, nazywam się Bartosz, mieszkam w Wielkopolsce. Programowaniem PHP, MySQL, HTML zajmuje się około 3 tygodni, za to bardzo dobrze potrafię C++. Otóż mam mam skrypt, który podwyższa mi Dochody w klubie, a także pojemność Hali. Błąd polega na tym gdyż wcisnę "Wykonaj" to wyskakuje mi "Masz za mało kasy!", jak usunę If'a odpowiadającego za Pieniądze, skrypt wykonuje się dobrze wyskakuje "Kupiłeś (100) miejsc na hali swojego klubu! " lecz UPDATE nie wykonuje się, nie żdżera mi kasy, ani nie dodaje pojemności hali i dochodów! Proszę o pomoc! Tutaj Kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż co wyświetla:
print_r($_POST); umieść przed if'em i wyślij formularz. Tam to $_POST['user'] mi nie pasuje, bo w formularzu pola brak. Ten post edytował rytek 15.02.2010, 16:47:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic to nie dało.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że zamiast
Cytat WHERE user='".$_POST['user']. powinno być WHERE user=$id"; a gdzieś na początek wrzucić Kod if ( (isset($_GET['id'])) && (is_numeric($_GET['id'])) ) { $id = $_GET['id']; } elseif ( (isset($_POST['id'])) && (is_numeric($_POST['id'])) ) { // Wysłanie formularza. $id = $_POST['id']; } else { // Brak poprawnego identyfikatora, zakończ skrypt. echo '<h1>Bł±d</h1> <p class="error">Bł±d podczas dostępu do strony.</p><p><br /><br /></p>'; exit(); Oczywiście moge się mylić bo dopiero zaczynam moją "przygode" z programwoaniem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tej zmiennej $_POST['user'] nie przesyłasz formularzem, dlatego $user_data['kasa'] jest mniejsza od 10 i skrypt kończy pracę na tym ifie.
Proponuję dodać sobie do formularza pole hidden z id użytkownika, jak koniecznie chcesz pobierać je ze zmiennej $_POST. Gdybyś zrobił to, o co prosiłem (print_r($_POST) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:25 |