![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2003 Skąd: Paradise Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie skrypt logowania oparty na sesjach i txt
oto pliki users.n - plik z userami dałem tam przypadkowych userów Kod Xmp3|+|pass|+|16|+|1
Aidy|+|password|+|13|+|2 Paluch|+|pa|+|12|+|3 Maxi|+|max|+|11|+|4 wygląda on tak pierwszy człon to nazwa usera drugi to hasło trzeci to wiek czwarty to level ale narazie potrzebuje tylko pierwszych dwóch mam pliki admin.php, - panel administarycjny index.php, - wyswietlanie wszsytkich userów oraz ich danych -- to działa !! chyba jako jedyne ![]() panel.php - formularz do panelu admina teraz kody panel.php [php:1:1e751e3552] <? session_start(); $SID=session_id(); $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['haslo']; if(isset($login) && isset($haslo)) { session_register($haslo); session_register($login); } echo('<center><p align="center"><font face="Verdana" size="2"><b>Statystki odwołań </b><br>'); echo("<form method='POST' action='admin.php?=$SID'>"); echo(' <p> Login <input type="text" name="login" size="20"></p> <p> Hasło<input type="haslo" name="haslo" size="20"></p> <p> <input type="submit" value="Dalej.." name="B1"></p> </form></center>'); ?> [/php:1:1e751e3552] admin.php [php:1:1e751e3552]<? session_start(); // czesc konfiguracji $usr=file("users.n"); $ile_usr=count($usr); $dobry_pass=$_SESSION['haslo']; $dobry_login=$_SESSION['login']; echo("$dobry_pass = $dobry_login"); // czesc kodu wykonującego for($i=0 ; $i<$ile_usr ; $i++) { $user=explode("|+|", $usr[$i]); $login[$c]=$user[0]; $pass[$i]=$user[1]; $wiek[$i]=$user[2]; $poziom[$i]=$user[3]; $war=1; if( $user[0]==$dobry_login) { } else { continue; } } if(isset($war)) { session_register($password); session_register($log); $alt_pass=$_SESSION['password']; $alt_log=$_SESSION['log']; //czesc panelu administaryjnego echo("Witaj <b> </b><br>"); echo('TUTAJ JEST PANEL ADMINISTARYCJNY'); echo('<a href="wyloguj.php?=SID">wyloguj</a>'); } else { echo("brak wstępu<br> $login[$i] <br>$log<br>inny:"); } ?>[/php:1:1e751e3552] index.php [php:1:1e751e3552] <? $usr=file("users.n"); $ile_usr=count($usr); for($i=0 ; $i<$ile_usr ; $i++) { $user=explode("|+|", $usr[$i]); $login[$i]=$user[0]; $pass[$i]=$user[1]; $wiek[$i]=$user[2]; $poziom[$i]=$user[3]; echo("login: <b>$login[$i]</b> Haslo:<b>$pass[$i]</b> Wiek:<b> $wiek[$i]</b> Poziom: <b>$poziom[$i]</b> <br>"); } ?> [/php:1:1e751e3552] gdzie robie bład ![]() -------------------- GG:1012210 |TLEN ID:|pularys1 |WWW:http://muzyka.net.pl|mail:xmp3@muzyka.net.pl
If you wanna have the sister put your mother on a twister. If you wanna have the brother put your father on your mother :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do kodu php stosuj bbcode jesli dajesz post z kodem na forum
![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien
[php:1:6287a50086]<?php session_register($haslo); session_register($login); ?>[/php:1:6287a50086] na [php:1:6287a50086]<?php session_register('haslo'); session_register('login'); ?>[/php:1:6287a50086] lub [php:1:6287a50086]<?php $_SESSION['haslo'] = $haslo; $_SESSION['login'] = $login; ?>[/php:1:6287a50086] -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zamykam do czasu poprawienia BBCode
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2003 Skąd: Paradise Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz wszystko OK
Prosże od dalsze rady -------------------- GG:1012210 |TLEN ID:|pularys1 |WWW:http://muzyka.net.pl|mail:xmp3@muzyka.net.pl
If you wanna have the sister put your mother on a twister. If you wanna have the brother put your father on your mother :) |
|
|
![]()
|
|
nie mówicie że nikt nie wie bo nie uwierzę
-------------------- GG:1012210 |TLEN ID:|pularys1 |WWW:http://muzyka.net.pl|mail:xmp3@muzyka.net.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może napiszesz chociaż jaki masz problem?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
przecież napisałem czytaj 1 post. Nie wiem jak przesłać dane z panel.php do admin.php sesją, jeśli to robie dobrze to chce tylko żeby mi ten panel zadziałał więc gdzieś po drodze robię bład, ale własne błędy się cięzko wychwytuje dlatego dałem na forum
-------------------- GG:1012210 |TLEN ID:|pularys1 |WWW:http://muzyka.net.pl|mail:xmp3@muzyka.net.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz rejestracji:
[php:1:8a8eeb9072]<?php if( !empty( $_POST['haslo'] ) && !empty( $_POST['login'] ) ) { if( file_exists( 'users/'. $_POST['login'] ) ) { echo 'Uzytkownik '. $_POST['login'] .' juz istnieje'; } else { if( strlen( $_POST['login'] ) < 4 ) { echo "Twoj login jest za krotki"; rejestracja(); } else { if( strlen( $_POST['haslo'] ) < 4 ) { echo "Twoje haslo jest za krotkie!"; rejestracja(); } else { $fp = fopen( 'users/'. $_POST['login'], 'w' ); fwrite( $fp, 'u;'. md5( $_POST['haslo'] ) ); fclose( $fp ); echo 'Zostales zarejestrowany'; } } } } else { rejestracja(); } function rejestracja() { echo "<form method='POST' action='rejestracja.php'>"; echo "Login <input type='text' name='login'><br>"; echo "Haslo <input type='text' name='haslo'>"; echo "<input type='submit' value='ok'></form>"; } ?>[/php:1:8a8eeb9072] Logowanie (formularz, ogólnie przykładowa strona) [php:1:8a8eeb9072]<?php ini_set( 'session.use_cookies', 1 ); session_set_cookie_params( 3600 ); session_start( ); if( !isset( $_SESSION['user'] ) ) { formularz(); define( 'STATUS', 'g' ); } else { echo "Witaj ". $_SESSION['user'] .'<br>'; echo '<a href="login.php?def=logout">Wyloguj mnie</a>'; define( 'STATUS', $_SESSION['status'] ); } function formularz() { echo "<form method='POST' action='login.php'>"; echo "Login<input type='text' name='login'><br>"; echo "Haslo<input type='password' name='haslo'>"; echo "<input type='hidden' name='from' value='". $_SERVER['PHP_SELF'] ."'>"; echo "<input type='submit' value='ok'></form>"; } ?>[/php:1:8a8eeb9072] Plik odpowiedzalny za logowanie itp. [php:1:8a8eeb9072]<?php ini_set( 'session.use_cookies', 1 ); session_set_cookie_params( 3600 ); session_start( ); if( !empty( $_POST['login'] ) && $_POST['haslo'] ) { if( $dane = @file( 'users/'. $_POST['login'] ) ) { $dane = explode(';', $dane[0] ); // $dane[0] = "status"; $dane[1] = "haslo" if( md5( $_POST['haslo'] ) == $dane[1] ) { $_SESSION['user'] = $_POST['login']; $_SESSION['status'] = $dane[0]; header( 'Location: '. $_POST['from'] ); } else { echo 'Podales zle haslo'; } } else { echo 'Nieznany uzytkownik'; } } elseif( $_GET['def'] == 'logout' ) { session_destroy( ); header( 'Location: '. $_SERVER['HTTP_REFERER'] ); } else { header( 'Location: '. $_SERVER['HTTP_REFERER'] ); } ?>[/php:1:8a8eeb9072] Wystarczy, że stworzysz katalog users i nadasz mu odpowiednie prawa. Przykladowy plik uzytkownika: Kod u;40ba6f89a60388a30d77f9ca07133fb8
Gdzie u to status, rownie dobrze moze byc a, a ciag po średniku to hasło w postaci md5. |
|
|
![]()
|
|
dzięki ale ja nie chciałem gotowego skryptu
![]() -------------------- GG:1012210 |TLEN ID:|pularys1 |WWW:http://muzyka.net.pl|mail:xmp3@muzyka.net.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem go pod ręką więc dałem ci do analizy, a nie jako gotowca
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:25 |