![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam zmienną systemową $_SERVER['HTTP_REFERER'], potrzebuje do niej teraz dokleić parametr "¶m=wartość". Jak teraz rozpoznać, czy na końcu wartosci htt_referrer mam dac znak "?" czy "&". Jak to można najłatwiej rozwiązac? Bede wdzieczny za wszelkie wypowiedzi. Ten post edytował kukix 14.02.2010, 20:21:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam zmienną systemową $_SERVER['HTTP_REFERER'], potrzebuje do niej teraz dokleić parametr "¶m=wartość". Jak teraz rozpoznać, czy na końcu wartosci htt_referrer mam dac znak "?" czy "&". Jak to można najłatwiej rozwiązac? Bede wdzieczny za wszelkie wypowiedzi. Sprawdź czy $_SERVER['HTTP_REFERER'] zawiera znak zapytania. Jeśli zawiera, to nie dodajesz nowego znaku zapytania, jeśli nie zawiera, to doklejasz. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki wielkie.
Użyje funkcji strrchr( string $stóg siana , string $igła ) do wykrycia czy jest znak zapytania. pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:45 |